Диана Ковачева: Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2023 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диана Ковачева: Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава

/КРОСС/ В предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Диана Ковачева, каза че хората от наводнените райони имат нужда от помощ. „Проблемите от последното бедствие в Карлово все още не са решени. Хората търсят помощ, те са притиснати до стената особено в случаи като тези с бедствията. Но държавата трябва да бъде на място, тя трябва да даде помощ на хората да живеят нормално и бързо да се възстановят".

Аз все още получавам жалби срещу априлските сметки за парно, които са абсолютно нелогични, заяви Ковачева. „Въпросът с 1 юли наистина е сериозен за увеличение на ток и парно. Беше намалено ДДС-то, но сега отново ще се плаща 20% и това ще увеличи цената. Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава. Смятам че е абсурдно при ниска цена на природния газ, а хората да плащат в пъти по-високи сметки за парно.Сметките не отговарят на реалното потребление на всеки един човек. Хората трябва да си погледнат внимателно изравнителните сметки и да ги обжалват. Очакването, че сметките няма да са прогнозни все още не е факт".

Моето настояване е да бъде помогнато на хората да сменят топломерите, финансово да им бъде помогнато, защото това са едни суми от 300-500 лв., има хора, които не могат да си ги позволят, а са принудени, призова Ковачева.