„Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на НЗОК
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2023 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на НЗОК

/КРОСС/ За НЗОК „Възраждане" се доверява на д-р Тодор Хинов. Той е с над 40 години опит в системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения.

Д-р Хинов е с висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър" в Медицинска академия - София и е с придобита медицинска специалност „Анестезиология и реанимация" и с квалификация по „здравен мениджмънт" към Медицински университет София, факултет по Обществено здраве. Има над 40 години професионален опит в системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения.

През 2002 г. д-р Хинов придобива квалификация по „здравен мениджмънт" към Медицински университет София, факултет по Обществено здраве.

Притежава допълнителни специализации по токсикология и термична травма (Институт „Пирогов"), курс за лекторска дейност по медико-биологични проблеми (Институт „Пирогов"), професионален сертификат по мениджмънт, вкл. Ефективният мениджър, маркетинг, управленско счетоводство (Училище по мениджмънт НБУ - София, The Open University, London), обучение на Български лекарски съюз за ръководни кадри на съсловните организации.

Професионалният му опит започва през 1979 г. в общинската болница в гр. Севлиево като специалист-анестезиолог, където от 1989 г. до 1992 г. е Завеждащ ОАРИЛ. От 1990 г. е основен съдружник и управител на редица дружества с предмет на дейност - предоставяне на медицински услуги, включително и чрез договор с НЗОК, ДКЦ, СБАЛ по хирургия и ортопедия, през 2000 г. организира първата групова практика в България с 16 000 пациенти, а от 2014 г. до момента е основател и управител на Медицински център „Унимед" ЕООД - един от водещите медицински центрове в страната, в който се извършват и медицински клинични проучвания по качество и количество на привлечените пациенти, верифициран с национален одит (ИАЛ).

Доктор Хинов е член на Председателския съвет на Българския лекарски съюз и носител на редица награди за активна дейност и възстановяване на БЛС и за издигане авторитета на съсловната организация. Преминал и редица други обучения по управление в сферата на здравеопазването и пациентските грижи.

С уважение,

Екипът на "Възраждане"