БСП и Росен Желязков в спор за имунитета на Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
13 Юли 2023 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП и Росен Желязков в спор за имунитета на Борисов

/КРОСС/ БСП и председателят на Народното събрание Росен Желязков отново си размениха реплики за имунитета на председателя на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Социалистите твърдят, че заявлението за освобождаване от депутатски имунитет не е предадено в деловодството на парламента. Росен Желязков увери, че заявлението е задвижено.

"Лично Свиленски се запозна със заявлението и видя входящия номер. Г-н Свиленски взе папката и си играехме на „къде с тази книжчица под мишница". Имахте възможност да се запознаете със заявлението, внесено в Народното събрание. Веднъж дадено, то действа и съответните органи могат да се задействат", каза Росен Желязков, председател на Народното събрание, ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Бях тръгнал към делводството с таз книжчица под мишница. Имунитетът на Борисов не е качен на страницата на Народното събрание, лежи на вашето бюро. Ако не го заведете в деловодството, Вие превръщате Борисов във Ваш заложник и може да го активирате, когато Ви е удобно", изтъкна Георги Свиленски, ПГ на "БСП за България".

"Дадох ви възможност индивидуално да се запознаете със заявлението, предоставих ви по-висока степен на интимност. Превръщате тази тема в театър. Аз излизам от тази гротеска", отвърна Росен Желязков.