Акция за връчване на фишове в София
Секция: Автомобили
22 Юли 2023 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акция за връчване на фишове в София

/КРОСС/ В София започна акция за невръчени фишове на нарушителите на пътя. Засилен е контролът от столицата до морето, а движението вече е интензивно.

Не високата скорост, а липсата на достатъчна дистанция се оказва най-честото нарушение по магистралите у нас, казва гл. инспектор Лъчезар Близнаков  от „Пътна полиция“.

„Достатъчно красноречива е статистиката по отношение на поведението ни на пътя като водачи в страната. От 1 юни до 20 юли са установени над 410 хиляди нарушения на правилата на движение по пътищата. 1114 са ПТП-тата със загинали и ранени. Загиналите на пътя са 69 – с 11 по-малко спрямо същия период на миналата година. Нашият контрол постоянно се засилва, но трайни резултати ще отчетем, когато цифрите намаляват“, заяви главен инспектор Близнаков.

Само от 1 юни установените случаи на управление на МПС след употреба на алкохол са 1271, а на наркотични вещества – 642. 1302 са установените неправоспособни водачи за същия период. „По-фрапиращото е, че сме установили 636 водача, които са си позволили да управляват МПС в срока на лишаване от това право“, подчерта главен инспектор Близнаков.