Министър Динкова: Мисля, че темата с искането за оставки се изтърка
Секция: Туризъм
24 Юли 2023 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Мисля, че темата с искането за оставки се изтърка

/КРОСС/ "Мисля че темата с искането за оставки се изтърка, туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си е качество и отношение", обяви на брифинг министърът на туризма Зарица Динкова.

На въпрос дали е готова да подаде оставка, министърът отвърна "Не виждам причина да говорим за оставка за това, че съм си свършила работата".

Тя подчерта, че работата на министъра е да балансира между потребителите и между бизнеса, а по думите й ресторантьорите са един сегмент от този бизнес.

"Аз защитих интереса на целия туристически сектор, трябва да поддържаме един добър имидж", посочи тя.

"Моят апел, това към което аз се обърнах с тази позиция към бизнеса беше именно да ми помогнат да защитим качеството на продукта, защото аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите и всъщност без клиент нямаме бизнес", допълни тя.

По думите й апелът й е бил към това какво е отношението към клиентите и допълни "защото за да може да защитим ставката от 9%, тази ставка е изключително важна, моята цел е да защитя, да имам основание, да имам база, с която да защитавам, като стъпя на това, че предлагаме качествен продукт с отношение към клиента към възможностите му за преживяване на тази услуга".

На въпрос има ли сигнали за некачествена услуга, постъпили в министерството Динкова заяви "Нашата амбиция е да развиваме качествена услуга и смятам, че част от бизнеса се старае изключително много да го прави"

"Разговаряла съм с министъра на здравеопазването, включително в самото начало на мандата си му изпратих писмо, в което апелирам да имаме право ние в медицинските пунктове по плажовете да наемаме и парамедици", допълни Динкова.