Горивата няма да стигнат 3 лв
Секция: ИКОНОМИКА
03 Август 2023 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горивата няма да стигнат 3 лв

/КРОСС/ "Предположенията за достигане на цените на горивата до 3 лева няма да бъдат осъществени," това се отразява в последните новини от сферата на енергетиката. Според данни, увеличението на стойностите в световната петролна борса няма да оказва пряко въздействие на домакинските пазари на горивата в България.

Оценката е, че потенциалното повишение ще бъде ограничено, а не съществено. Това означава, че връзката между световните петролни цени и местните цени на горивата ще бъде по-слаба, отколкото обикновено се предполага. Въпреки увеличението на петролните цени на световните пазари, вероятността за сериозен скок в стойностите на горивата в България е невероятна.

Прогнозите сочат, че домашните пазари ще продължат да бъдат устойчиви пред външните натискащи фактори. В допълнение, счита се, че пазарите ще останат устойчиви и въпреки потенциалното повишение на цените на суровините в близките месеци.

Независимо от това, експертите призовават потребителите да бъдат бдителни и да следят развитието на ситуацията. Докато предстои да видим точните последици, е важно да поддържаме съзнателно потребление и да се стремим към оптимална употреба на енергия.


Източник: http://vestnikataka.bg/