Петър Тодоров: В системата има страх заради безпринципните смени на директори
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2023 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Тодоров: В системата има страх заради безпринципните смени на директори

/КРОСС/ Подалият оставка главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че в системата в момента има страх и стрес заради безпринципните смени на директори на областни дирекции на МВР. Тези хора за 2 години нямаше нито един негативен сигнал срещу тях. Някои от тях министърът не познаваше дори по физиономия, коментира Тодоров.

"Не си тръгвам от МВР обиден, за мен е болно, че нещо, което работеше и показа резултати, подчинявайки се на политически интереси в момента се разгражда, а МВР се овладява политически", допълни Тодоров, предава БНТ.

"Искат да изземат правомощията от юрисдикцията на президента и да променят законите", заяви Тодоров.

По думите му с Калин Стоянов е имал добър диалог, докато е бил шеф на ГДБОП, съответно е очаквал да работят в екип и при новата конфигурация.

"След посещение на политически лидер в кабинета му, това се промени и без някакви ясни аргументи ми беше поискана оставката", заяви Тодоров.

Допълни, че не е подал оставка веднага, за да покаже докъде могат да стигнат политическите фигури в натиска си, за да осъществят плановете си.

Даде пример с Пловдив, където новият директор на ОД МВР е освободил веднага своите заместници, за да се назначат хора, които не познават обстановката.

Според него купеният вот е бил сведен до 7-8 процента при над 50% преди, а сега смяната на ръководни кадри в МВР е с цел да се овладее именно купеният вот.