Pink навърши 44
Секция: Шоубизнес
09 Септември 2023 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Pink навърши 44

/КРОСС/ Тя е певица-текстописец, танцьорка и актриса от Пенсилвания. Тя е една от най-успешните и влиятелни жени на сцената, която завладява Билборд класациите от 2000 година насам, пише агенция „Фокус“. Пинк често включва акробатика и гимнастика в своите концерти и представления. Познахте ли я? Става въпрос за Пинк. Официалната версия е, че тя получава сценичния си псевдоним от известния герой Mr. Pink от филма на Куентин Тарантино „Глутница Кучета“. Според нея и нейните приятели, те имат сходни характери, тъй като и двамата били крайни личности.

Истинското й име е Алиша Бет Мур. Тя е родена на 8 септември 1979 година в американския град Дойлстаун. Майка й Джудит Мур е медицинска сестра от еврейски произход, а баща й Джеймс Мур-младши е военен ветеран от Виетнам. Има с две години по-голям брат, който се казва Джейсън. Тя е една от най-търсените и най-продаваните певици в света. Почти всеки неин албум става платинен.

С шест студийни албума, една компилация, шест концертни турнета и многобройни челни позиции в световните музикални класации, както и над 34 милиона продадени албума, през 2009 г. Пинк оглавява класацията на Билборд за поп-изпълнител на десетилетието (2000 – 2010). През 2011 година е на шесто място сред най-богатите жени в музиката, с печалба от 22 милиона долара. През 2013 година тя попада в класацията на списанието „Форбс“ за най-скъпо платените музиканти, с печалба от 32 милиона долара.

Родителите й се развеждат, а тя остава при майка си. Пинк има тежък тийнейджърски период. Започва да пуши още на 9 години, а на 12 експериментира с различни видове дрога. На 13-годишна възраст тя се присъединява като вокалистка към тийнейджърската пънк-рок банда „Middleground“. Групата обаче бързо се разпада. Когато е 14-годишна тя вече се бори с алкохолната зависимост, като прекратява обучението си в местната гимназия. Тренира спортна гимнастика в продължение на осем години.

Поради непрестанните й конфликти с майка й, Алиша е изгонена от дома си и на 15-годишна възраст се мести при баща си и новото му семейство във Филаделфия. Една вечер се качва на сцената в един от местните клубове и привлича вниманието на посетителите с кавър на Мери Джей Блайдж. От този момент нататък тя бързо набира популярност на местната клубна сцена, изоставя тежкия тийнейджърски период зад гърба си и се отдава изцяло на певческите си изяви.

Choice е втората група, на която е член. Това се случва, когато тя е на 16 години.

Can’t Take Me Home е името на първия й самостоятелен албум. Самостоятелните й издадени албуми са девет на брой. Осем са световните й турнета. Спечелила е 135 различни музикални награди. Три пъти печели „Грами“. Майкъл Джексън е любимият й изпълнител. Обича градинарството. Известно е, че сама отглежда зеленчуците в градината си.

Омъжена е за Кари Харт от 2006 година, като двамата имат две деца. Семейството обича мотокроса, защо Харт е бивш състезател. През 2000 година той става първият мотокрос състезател изпълнил „backflip“. През 2004 година, страстта на Кари към татуировките се превръща в бизнес. Заедно със съдружника си Джон Хънтингтън те отварят веригата тату-салони „Харт и Хънтингтън“. Пинк пък има над 20 татуировки по тялото си.

Припомняме ви, че преди половин година, Григор Димитров участва в благотворителното събитие в Палм Спрингс. Нашето момче игра тенис с певицата Пинк. Двамата се изправиха срещу Виктория Азаренка и певеца Робин Тик, които спечелиха мача. Шоуто събираше средства за фондацията Playing for Change, която помага за музикално образование на деца.