БДЖ организира пътуване с парен локомотив между София и Банкя
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Септември 2023 20:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ организира пътуване с парен локомотив между София и Банкя

/КРОСС/ БДЖ ще организира пътуване с парен локомотив между София и Банкя специално за любителите на кратките разходки около столицата. Събитието е част от серия пътувания по повод отбелязването на 135-ата годишнина от основаването на Българските държавни железници и 115 години от обявяването на Независимостта на България.

На 23 септември от Централна гара София влакът в състав от парен локомотив 01.23 и пет вагона ще потегли в 10:00 ч. и ще пристигне в Банкя в 10:30 ч.

В Банкя всички пътуващи с влака ще имат достатъчно време да се разходят в градския парк, да усетят уникалния банкянски въздух и да разгледат изцяло обновената Централна минерална баня в града с прекрасната ѝ архитектура, които са на пешеходно разстояние от гарата.

От Банкя теглената от парния локомотив композиция ще отпътува в 15:05 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 15:35 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Банкя - София е 30 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.