С два гола на Давиде Фратези Италия се наложи над Украйна
Секция: СПОРТ
13 Септември 2023 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
С два гола на Давиде Фратези Италия се наложи над Украйна

/КРОСС/ Националният тим на Италия спечели важна победа над Украйна с 2:1 в европейска квалификация, играна в Милано.

В герой за тима на новия селекционер Лучано Спалети се превърна Давиде Фретези, който вкара и двата гола за "скуадра адзура".

Халфът на Интер откри резултата в 12-ата минута, като прати топката покрай вратаря Георги Бушчан, възползвайки се от подаване на Матия Дзакани. Преди да изтече половин час Фратези вкара и втори гол във вратата на гостите след атака на Николо Дзаниоло. Андрий Ярмоленко, който е втори голмайстор в историята на Украйна, намали резултата в края на първата част след добавка при спасяване на вратаря Донарума.

През второто полувреме Джакомо Распадори и Николо Барела направиха пропуска, а Мануел Локатели стреля в гредата. Така Италия излезе на второ място в Група "C" пред Украйна и е с мач по-малко.

В друг мач от групата тимът на Северна Македония победи Малта с 2:0 при гостуването си. Елиф Елмас откри резултата за западната ни съседка още в петата минута, Йован Манев направи 2:0 още в края на първото полувреме. Македонците също запазват шансове да се борят за класиране в тази група, в която отборът на Англия е абсолютен фаворит.