Hyundai и Paravan с автомобили за хора с физически увреждания
Секция: Автомобили
14 Септември 2023 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hyundai и Paravan с автомобили за хора с физически увреждания

/КРОСС/ Компанията Paravan е специалист в конверсиите на превозни средства. Вече има сътрудничество между Paravan и производителя на автомобили Hyundai. Резултатът от сътрудничеството е представен вече на Rehacare в Дюселдорф (13-16 септември 2023 г.).

Основното превозно средство в конверсията им е Hyundai Staria, което предлага оптимална платформа за преобразуване като решение за водач и пътник с голямо пространство за главата за ползватели на инвалидни колички. На Rehacare в Дюселдорф двете марки представят заедно иновативната концепция за превозни средства в зала 6, щанд 6C55 и на открито.

Много функции, които вече са стандартни, като автоматично отварящи се електрически плъзгащи се врати и врата на багажника, базираната на навигация система за адаптивен круиз контрол, която автоматично настройва скоростта спрямо топографията на пътя и режимът за преглед на пътниците осигуряват значително повече безопасност и комфорт. Височината на превозното средство от 1,99 метра осигурява удобно влизане и излизане за ползватели на инвалидни колички и пътници.

„Новият Paravan Hyundai Staria съчетава функционалността на превозно средство, достъпно за инвалидни колички, със съвременен дизайн на автомобила", казва Роланд Арнолд, основател и управляващ директор на Paravan-GmbH - „С тези функции превозното ни средство отговаря на всички изисквания за модерно превозно средство, достъпно за инвалидни колички и е в интересен ценови сегмент."

За да се осигури необходимото пространство за главата от 1,40 метра, подът на автомобила в Staria е свален от A до C колона. Резултатът е просторен и безпрепятствен интериор на автомобила с височина 1,40 метра, в който освен за инвалидната количка има място и за ред седалки за трима души.

Модерният ван с голям капацитет е гъвкаво приспособим и може да бъде оборудван и с касетна конзола за повдигане/трансфер. По желание и в зависимост от симптомите са възможни допълнителни индивидуални настройки. Независимо дали в системата за задвижване и кормилно управление Space Drive ще се използва с подходящите входни устройства, леко управление, газов пръстен или различни механични ръчни устройства за управление на газта и спирачката.

В зависимост от нуждите, автомобилът може да бъде индивидуално оборудван със сензорни и гласови контроли, произведени от Paravan, които в допълнение към основните функции управляват и вторични функции като мигачи, клаксон, светлини или дори електрически сенник. Възможно е също така да се оборудва универсалното многофункционално копче MultiMote на волана.