Стефан Янев: Темата за сигурността е неглежирана
Секция: Коментари
16 Септември 2023 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Темата за сигурността е неглежирана

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Стефан Янев, каза че падането на мониторинга едва ли е на редовния кабинет. „Това е една процедура, която от страна на ЕС, беше демонстрирано, че е формалност. Отпадането на тази процедура трябва да бъде приветствена, но не бива да търсим прекалено силни сигнали в това отношение. Да, цялостно погледнато как се развива държавата са по-скоро част от пейзажа, но не и в основата на това решение".

Относно отмяната на вноса на зърно от Украйна, Стефан Янев каза, че управляващите са създали допълнително напрежение в сектора с тази отмяна. „И второ, с опитите и внушенията, които правят да настройват едни браншови организации срещу други. Българското общество се измори от противопоставяме, нека да не го правим допълнително."

Нека да погледнем 100 дни на правителството и дали политиката му е в интерес на българските граждани, попита Янев. „Вместо да гледа към утрешния ден, ние демонстрираме и политиците ни занимават с теми от миналото - ремонт на Конституцията, дали смяна на национален празник, заравяне на паметници, а темата за сигурността е неглежирана. Естествено, че в момента в района на Черно море има несигурност."