Нетера придоби нов сертификат по ISO
Секция: Технологии
19 Септември 2023 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера придоби нов сертификат по ISO

Глобалният телеком гарантира на клиентите си още по-високи нива на информационна сигурност и неприкосновеност на личните данни

/КРОСС/  Глобалната телекомуникационна компания Нетера успешно защити и придоби сертификата ISO/IEC 27701:2019 като разширение на стандарта ISO/IEC 27001, който вече притежава и прилага от години.

С новия сертификат компанията обезпечава най-високи нива на информационна сигурност и неприкосновеност на личните данни, като се ангажира да управлява още по-добре своите рискове за поверителност, наличност и цялост на личните данни.

Нетера гарантира на своите клиенти, партньори и служители, че ефективно контролира спазването на Общия регламент относно защитата на данните (GDРR) и останалите законови разпоредби, свързани с неприкосновеността на личната информация.

Това е четвъртият ISO сертификат, чрез който компанията потвърждава ангажимента си да работи в съответствие с най-добрите световни практики в индустрията. Освен по ISO 27701, Нетера е сертифицирана и по ISO 9001, ISO 20000, ISO 27001, както и по PCI DSS - международен стандарт за информационна сигурност, който гарантира стриктен контрол и безопасност при съхранението на данните и активите на клиентите в дейта центровете на Нетера.