Азербайджан обяви началото на "антитерористичните мерки" в Нагорни Карабах
Секция: СВЯТ
19 Септември 2023 14:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Азербайджан обяви началото на "антитерористичните мерки" в Нагорни Карабах

/КРОСС/ Азербайджан започна „антитерористични мерки" от местен характер в Нагорни Карабах за „възстановяване на конституционния ред", съобщи Министерството на отбраната на републиката.

„В рамките на дейностите с използване на високоточни оръжия се извеждат от строя позициите на преден фронт и в дълбочина, дългосрочни огневи точки на формирования от арменските въоръжени сили, както и бойни средства и военни съоръжения.

Още веднъж подчертаваме, че цивилното население и цивилната инфраструктура не са атакувани", твърдят от военното ведомство.

Според министерството на 19 септември експлозия на мина е унищожила кола, принадлежаща на Държавната агенция по пътищата на Азербайджан, убивайки цивилни.

Освен това, както съобщи Министерството на отбраната на Азербайджан, военнослужещи са били убити и ранени в резултат на експлозия на мина, превозваща вътрешни войски на Министерството на вътрешните работи.

Азербайджанските военни заявиха, че подразделения на арменските въоръжени сили на територията, където временно е разположен руският мироопазващ контингент, стрелят от артилерийски установки по позициите на азербайджанската армия.

Министерството на отбраната на Азербайджан добави, че е информирало командването на руските миротворци и ръководството на центъра за наблюдение за събитията.