Министър Динкова откри изложбата „Моето лято в България“
Секция: Туризъм
26 Септември 2023 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова откри изложбата „Моето лято в България“ Министър Зарица Динкова откри изложбата „Моето лято в България“

/КРОСС/ Министърът на туризма Зарица Динкова официално откри вчера изложбата „Моето лято в България". Домакин на събитието беше Летище София, като на Терминал 2 един месец изложението ще може да бъде разгледано от преминаващите хора. На откриването присъстваха главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, участниците в изложението и гости.

„Министерството на туризма и непрофесионални фотографи реализираха тази съвместна инициатива. В туризма най-важен е туристът и това хубаво начинание рекламира красотата на България през очите и сърцата на хората, които я обичат и предпочитат. Трябва да имаме съзнанието, че всеки един от нас и от Вас участниците е посланик на дестинация България и именно това се вижда на тези снимки, изпълнени с емоционален заряд. Нашата цел е да върнем доброто управление и развитие на българския туризъм", каза министър Динкова.

Министър Динкова приветства авторите, чиито снимки илюстрират уникални кътчета от българската природа и ги поздрави за прекрасно уловените моменти, които показват красотите и богатствата на България.

Кампанията „Моето лято в България" стартира в края на месец юли и е посветена на природните забележителности на страната ни. От всички получени любителски снимки 21 попадат в изложбата и изобразяват красотата на морето, планините, язовирите и други места от България. Фотографиите са изложени именно на Терминал 2, Летище София, като най-подходящото място, заради преминаващия поток от пътуващи български и чуждестранни граждани.

„През трите летни месеца летището е обслужило близо два милиона пътници, които са пристигнали или отпътували с полети от София. Това е радващо, защото показва, че усилията на всички ни, ангажирани с популяризирането на България като атрактивна туристическа дестинация, дават положителен резултат. С разширяването на лятното ни разписание с нови маршрути ние предоставихме още повече директни възможности за пътуване от столицата. Всички традиционни и нови дестинации ще дадат възможност както на българите да пътуват до повече интересни места, така и повече чужденци да посетят красива България", каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, оператор на летище София.