Илхан Кючюк: Има какво да се направи и по отношение на работата с бизнес организациите
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2023 07:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илхан Кючюк: Има какво да се направи и по отношение на работата с бизнес организациите

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ евродепутатът Илхан Кючюк каза, че две дати са много тежащи в българската история - едната е 1989 г. и 2007 г. - очакване за свобода и просперитет. „Но това ни натоварва страшно много с отговорност. Къде искаме зависи от нас - дали да сме на последния или на първия чин. Аз обяснявам на децата в училище къде е проблемът в нашата комуникация в ЕС. Свобоата и просперитета можем да ги имаме само ако знаем как да ги използваме."

Европейската политика не е външна за България, тя е вътрешна за България, смята Кючюк. „Трябва да направим така, че България да бъде част от шенгенсското пространство. Пропуснахме да дадем нашите послания на Нидерландия и Австрия".

Безспорно въпросът е в Нидерландия и Австрия, нашето членство е заключено там, но то е заключено във вътрешнопартийните им боричкания, естествено е обаче, че и ние имаме какво да направим, смята Кючюк. „Румъния трябва да бъде привлечена към България и двете страни да казват - в Шенген заедно. Има какво да се направи и по отношение на работата с бизнес организациите, с търговските камери, с академичните среди, има какво да бъде направено от всеки".