10 Оскари за иновации, високи технологии и бизнес услуги бяха връчени на SEE ITS Awards в София
Секция: Технологии
02 Октомври 2023 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 Оскари за иновации, високи технологии и бизнес услуги бяха връчени на SEE ITS Awards в София

/КРОСС/ На официална церемония в София бяха връчени наградите за иновации, високи технологии и бизнес услуги SEE ITS Awards, които отличиха компаниите, допринасящи за развитието на икономиката на знанието в Югоизточна Европа. Технологичните Оскари бяха кулминацията на международната конференция SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT, която превърна София в най-гореща точка за високотехнологичните услуги в региона. Мотото на събитието бе „Югоизточна Европа - двигател на растежа".

Форумът се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Българската предприемаческа асоциация (BESCO), Министерството на електронното управление и Софийска община в партньорство с Инвест София. Събитието успя да събере близо 300 бизнес лидери на водещите технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа.

В много оспорвана конкуренция и рекорден брой от 60 заявки за участие, 9-членно международно жури определи победителите в третото издание на SEE ITS Awards.

Министърът на електронното управление в България Александър Йоловски връчи наградата за „IT продукт на годината" на Experian България за тяхно решение за предотвратяване на цифрови измами.