Чарлз Трети позволи на принц Андрю да запази имението си
Секция: СВЯТ
03 Октомври 2023 11:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чарлз Трети позволи на принц Андрю да запази имението си

/КРОСС/ Принц Андрю получи разрешение от краля да остане за неопределено време в дома си Royal Lodge, след като е постигнал споразумение с монарха, съобщи „Мирър".

На изпадналия в немилост херцог на Йорк е дадено време, за да увери брат си, че може да осигури нужните средства за извършване на така необходимия ремонт на кралското имение с 30 стаи. Андрю и кралят се скараха това лято, когато монархът предложи на брат си да се изнесе от имота и да се премести в по-малка вила с четири спални в имението Уиндзор, освободена от принц Хари и Меган Маркъл.

Сега обаче 63-годишният Андрю получи "отсрочка", въпреки че кралят намали годишната му помощ от 250 000 паунда и домът му се нуждае от ремонт за около 2 млн. паунда. Също така може да се разкрие, че през лятото Андрю се е бръкнал с повече от 200 000 паунда за ремонт на покрива, описан като "междинно плащане".

Въпреки това, къщата, която е включена в Списъка на културните паметници от категория II, се нуждае от много по-спешен ремонт, включително от влага в целия имот. Кралски източници потвърдиха, че кралят и Андрю са се срещнали насаме в Балморал в края на август по време на събиране на кралското семейство, където са били обсъдени проблемите.

Приятел на херцога предполага, че е имало "охлаждане на отношенията" между краля и брат му. Андрю е бил допълнително подкрепен от принц Уилям, който го е возил до и от църквата по време на семейния престой, което представлява по-нататъшно размразяване в лагера.

Източници предполагат, че именно кралят е казал на престолонаследника да покаже семейното единство и да заведе опозорения си чичо на неделната служба в църквата "Крати Кърк", въпреки че монархът и неговият наследник са движещата сила за неговото оттегляне от обществения живот. Херцогът беше принуден да се оттегли от кралските си задължения след интервюто си в Би Би Си през ноември 2019 г., в което при автомобилна катастрофа не успя да се извини за връзката си с покойния финансист педофил Джефри Епщайн.

Оттогава опитите му да прокара план за завръщане в кралското лоно бяха пресечени от краля и принц Уилям, за които се твърди, че са се съгласили, че херцогът не трябва да има никаква роля в обществения живот. Финансите на Андрю също са в безпорядък, след като той беше принуден да плати 12 млн. паунда на обвинителката си в сексуално насилие Вирджиния Джуфре, за да спре делото за предполагаемото посегателство, което се води в съда в Съединените щати.

Като част от плановете на краля, на Андрю беше предложена по-малката вила "Фрогмор", която наскоро беше ремонтирана от херцога и херцогинята на Съсекс. Но разглезеният принц отхвърли предложението и отказа да напусне Royal Lodge, която все още споделя с бившата си съпруга Сара Фъргюсън, въпреки че се разведе преди 27 години.

Анонимен източник заяви: "Позицията на Андрю се отплати. Той е отказал всички предложения на краля да напусне дома си, да се окопити и кралят се е смилил и е дал отсрочка на преместването му. Андрю е съгласен, че имотът се нуждае от ремонт, за което наскоро вече е платил над 200 000 лири, за да оправи покрива, и е заявил, че ще направи необходимите ремонти.

Приема се, че Андрю не е разкрил как възнамерява да посрещне разходите за ремонта, докато наследството, което е получил от покойната кралица, не е известно. Херцогът живее в бившия дом на Елизабет Втора от 2004 г.

Вътрешни източници от двореца смятат, че резиденцията е била предназначена за принца и принцесата на Уелс и трите им деца след преместването им в Уиндзор миналото лято, за да бъдат по-близо до покойната кралица преди смъртта ѝ през септември миналата година. В момента те живеят в четиристайната Adelaide Cottage, въпреки че се твърди, че тя е твърде тясна за нуждите на семейството.

Междувременно Андрю отстоява позицията си и се позовава на 75-годишния договор за наем за 1 млн. паунда, както и на похарчените 7,5 млн. паунда за ремонт и обновяване на имота през последните 20 години.