Затопляне на времето
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2023 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затопляне на времето

/КРОСС/ Ще духа умерен, в Източна България все още временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат от минус 1° до 4°, в София - около минус 1°. През деня ще бъде предимно слънчево.

Това съобщиха от НИМХ.

От запад-северозапад облачността временно ще се увеличи и на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, малко по-ниски в Североизточна България; в София - около 11°.

Над планините облачността ще е променлива и на места в западните масиви ще превали слаб сняг. Ще духа бурен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще е предимно слънчево и все още ветровито. Ще продължи да духа умерен север-северозападен вятър, който до края на деня ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 10°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.