Клет България с нова обучителна програма за млади учители
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2023 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Клет България с нова обучителна програма за млади учители “Млад учител” е най-новата инициатива на издателството, целяща да подкрепи започващите своя професионален път специалисти в обучението на децата в предучилищна възраст

/КРОСС/  Издателство "Клет България" започна нова поредица от онлайн обучения в подкрепа на начинаещите педагози в предучилищното образование - "Млад учител". Менторите в програмата са професионалисти с богата експертиза както в преподаването, така и в управлението и обучението на педагогически кадри. Участие ще вземат дългогодишни директори на детски градини, автори и консултанти на образователни издания и други. Сред специалистите, които ще говорят, са арт терапевта Гергана Аврамова, д-р Марияна Костадинова, доц. д-р Райна Захариева и психологът Маргарита Врачовска. Те ще предадат своя опит и ще дадат важни насоки за растеж на специалистите, които са в началото на своето професионално развитие. Онлайн обученията са напълно безплатни и ще се провеждат веднъж месечно.

Първата тема, с която стартира инициативата през този месец, бе "Перспективи за професионално развитие на младия учител в детската градина". В обучението се включиха над 550 участника от цялата страна, като едва 15% от тях имат повече от 5 години опит. Графикът на предстоящите събития може да бъде открит на официалния сайт на издателство "Клет България".

"Младите учители са изправени пред множество предизвикателства и трудности, когато започват своето кариерно развитие. Стартирахме програмата "Млад учител", защото е важно те да получат ползотворни съвети и насоки, да знаят, че не са сами в този процес и че могат да открият доверен партньор в наше лице", коментира д-р Ангел Манчев, организатор на програмата и ръководител търговски екип в направление "Предучилищно образование".

В програмата ще бъдат обхванати различни теми и аспекти от ежедневната работа на педагозите. Менторите ще споделят методически и практически насоки от своя опит, както и ефективни инструменти за провеждането на един наистина успешен учебен процес в детските градини и подготвителните групи в училище.