Honda SENSING 360+ обещава още по-висока безопасност на пътя
Секция: Автомобили
20 Ноември 2023 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Honda SENSING 360+ обещава още по-висока безопасност на пътя

/КРОСС/ Honda анонсира поредната еволюция на високотехнологичното си семейство системи за повишаване на активната безопасност на пътя- SENSING 360+.

Новата Honda SENSING 360+, която първо ще бъде въведена в оборудването на новия Accord от следващата година, идва с нови функционалности, които обещават допълнително удобство, комфорт и свобода да водачите на автомобилите на марката, като надграждат базата Honda SENSING 360 с видео наблюдение на актуалното състояние и реакция на водача, за допълнително повишаване на спокойствието и безопасността му.

Основните функционалности на Honda SENSING 360+ са следване на пътната лента и трафика на безопасно разстояние при движение по високоскоростни и магистрални пътища, известяване и изпълнение на възможно изпреварване на по-бавно движеща се кола, активно задействане на системата за управление на автомобила в случай на опасност и други.

Други две интересни функционалности на Honda SENSING 360+ са предупреждението за наближаваща опасност при изход на заден ход от паркинг, както и системата за наблюдение на здравословното (визуално) състояние на водача. При регистриране на критична ситуация, като припадане на водача, системата е в състояние да предприеме действия за намаляване на скоростта, преустановяване на движението в лентата на движение и повикване на бърза помощ чрез телефонно обаждане.