110 щанда за „Дни на кариерата 2023“ в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2023 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
110 щанда за „Дни на кариерата 2023“ в УНСС

/КРОСС/ 110 щанда запълниха фоайето на УНСС за XIV издание на „Дните на кариерата". Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната администрация взеха участие в студентския кариерен форум, организиран от JobTiger и Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Събитието събра най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров заяви, че за него е много приятно да открие форума и то при рекорден брой компании, които участват и подчерта: „Присъстваме на събитие, което е изключително полезно за нашите студенти, то е своеобразен мост между университета и бизнеса и част от политиката на УНСС да развива тясно сътрудничество с бизнеса и да сближава обучението с практиката. Форумът е прекрасна възможност за директно общуване между работодателите и студентите. Бъдете активни и използвайте възможностите, които ви се предоставят на този ден, защото може да откриете своя потенциален работодател или той да намери вас", призова студентите проф. д-р Димитър Димитров.

При откриване на „Дни на кариерата 2023": Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет при УНСС, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), златен спонсор на събитието, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Светлозар Петров, управител на JobTiger (от ляво надясно)

„За мен е изключително удоволствие, че за четиринадесети пореден път имаме възможност да открием „Дните на кариерата", с такъв голям интерес от страна на бизнеса. Радостна съм, че през последните години бизнеса припозна университета, като свое място, това се вижда и от множеството дарения и спонсорства, които са направени от наши партньори. Искам да благодаря за подкрепата на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, без който този кариерен форум нямаше да бъде възможен, благодаря и на управителя на JobTiger г-н Светлозар Петров, защото всяка година надгражда това събитие. Благодаря и на председателя на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски, защото правим всичко това за нашите студенти", каза Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

Г-жа Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), която е златен спонсор на събитието поздрави присъстващите от името на АВА и благодари на УНСС, на ректора проф. д-р Димитър Димитров и на JobTiger за предоставената възможност, тази година, да участват в „Дните на кариерата", като златен спонсор. Тя покани студентите на щанда на агенцията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси. Г-жа Инес Воданович пожела успех на форума и изрази увереност, че студентите ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели, а работодателите да намерят кандидати за позициите, които предлагат.

„Аз искам да благодаря първо на университета и специално на ректора проф. д-р Димитър Димитров за сътрудничеството, защото организацията на събитие от такъв мащаб е много трудна и без 100 % партньорство от двете страни няма как да се получи. Благодаря на компаниите, които отново ни гласуваха доверие на нас, на университета и на студентите и са тук за да предложат своите позиции. Благодаря и на всички спонсори, особено на златния спонсор Австрийската бизнес агенция (АВА). За нас е гордост, че една държавна австрийска агенция ни гласува доверие, като организатори. Не на последно място благодаря и на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), на Студентски съвет при УНСС и на екипа JobTiger", каза управителят на JobTiger Светлозар Петров.

„Днес нашите колеги ще имат възможност да се срещнат с водещи компании от различни сектори и да проучат възможностите за стаж или да намерят своята мечтана работа именно чрез този форум", каза председателят на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски и се обърна към студентите: „Сигурен съм, че в края на деня ще се гордеете, че в УНСС се провежда подобно събитие, защото ще сте намерили това, което търсите".

„За мен е чест за четиринадесета поредна година да бъда част от този форум", каза директорът на МЦРК Атанас Димитров и обърна внимание, че за тези години във изданията на „Дни на кариерата" са участвали 48 741 студенти и докторанти на УНСС. „Дните на кариерата" се превърна в едно грандиозно събитие. Все повече фирми искат да участват и да се представят на изложението. Това е добър атестат за нашия университет и за Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), за усилията, които полагаме за реализацията на възпитаниците ни. Тази година МЦРК празнува своята 20-та годишнина и не е случайно, че слогана в логото на центъра е „Градим бъдеще". Наистина МЦРК, Студентски съвет и ръководството на УНСС градим бъдеще", допълни Атанас Димитров.

Проф. д-р Димитър Димитров разгледа щандовете на компаниите

През целия ден, на специалните щандове в централното фоайе на УНСС водещи компании и организации презентираха стажантските си програми и възможностите за работа.

Студентите, търсещи работа или стаж, можеха да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им. Младите хора имаха възможност да се срещнат със специалисти по кариерно консултиране и подбор на персонала.