Kaufland България дари ултрамодерен киноекран на УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2023 19:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България дари ултрамодерен киноекран на УНСС Подкрепата се реализира в продължение на дългогодишното партньорство между ритейлъра и образователната институция

/КРОСС/ Kaufland България продължава да разширява подкрепата си за българското образование като реализира поредното си значимо предметно дарение - киноекран за най-тържествената зала в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) - зала „Максима". Екранът е FULL HD с размери 7.5 м. на 4.4 м. Той е изграден от светодиодно осветление и предлага множество възможности, които ще надградят значително учебния процес - разделяне на картината, наслагване картина върху картина, излъчване от различни източници, излъчване „на живо", стрийминг и др.

„Подкрепата за българското образование е важна част от социалния ангажимент, който изпълняваме към обществото като лидер в ритейл сектора у нас. Ние имаме дългогодишно успешно партньорство с УНСС, което развиваме и надграждаме в годините. Освен с материална подкрепа, заедно с университета реализираме и редица академични проекти, най-значимият от които е нашата съвместна бизнес академия - Kaufland Business Academy", подчерта в изказването си при символичното връчване на дарението изп. директор на Kaufland България - Иван Чернев.

„Непрекъснато правим така, че да даваме най-доброто на нашите студенти и мога да кажа, че Kaufland много ни помагат в това отношение. В тяхно лице намираме партньор за много наши идеи. Миналата година те ни помогнаха да направим сериозен ремонт на една от най-големите аудитории в университета, сега ни подаряват и екран за „Максима". Не бива да пропускаме да отбележим и отличните резултати на Бизнес академията, която реализираме с Kaufland и сега подготвяме втория й сезон", каза проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Дарението на светодиодния екран е третото значимо материално дарение на Kaufland България за най-стария бизнес университет у нас през последните години. През 2020 г. компанията подпомогна учебното заведение в цялостното обновяване на залата на катедра ''Логистика и вериги на доставките", а през 2022 г. ритейлърът подкрепи университета за цялостния ремонт и на една от най-големите зали в УНСС - аудитория 2006.