Калина Крумова: Вълнуваме се повече от снега, отколкото от посланието на Пеевски
Секция: Коментари
27 Ноември 2023 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калина Крумова: Вълнуваме се повече от снега, отколкото от посланието на Пеевски Сериозна ли е заявката на депутата от ДПС за премиерския стол

/КРОСС/ "Да ме номинират за премиер още днес. Мога да се справя". Думите са на председателя на парламентарната група на ДПС и засега единствен кандидат за председател на партията Делян Пеевски. Причината е задочният му спор с действащия премиер Николай Денков за това как се действа при снежно бедствие. Поредния куршум в тялото на „некоалицията" коментираха в предаването „Твоят ден" Калина Крумова и Светлозар Желев.

„Не е особена изненада. Да си го представиш като логично продължение на събитията от последните месеци е абсолютно естествено", смята Крумова. Желев пък коментира: „Аз не виждам нищо логично в българската политика. Със сигурност това, което се случи през последните години, е далеч от логиката, така че всяко нещо е възможно. Ние сме страната на неограничените възможности".

Според Крумова в случая не става дума за прикрит замисъл, а напротив - всичко е напълно открито. Тя заяви, че е странно как хората се вълнуват повече от зимната обстановка, отколкото от това послание на Пеевски. Телевизионната водеща и политик добави, че случващото се в момента е един добър опит да се измери температурата на обществото, на медиите, политиците и реакциите.

„Не знам дали Делян Пеевски ще бъде следващият министър-председател на България, но със сигурност една такава заявка показва, че имаш смелостта, дързостта и подкрепата, а и стратегията да стигнеш дотам, закъдето си тръгнал", добави още тя.

„Моите съмнения са породени по-скоро на база логика, но както казах, в България всяко нелогично нещо се превръща в логичен завършек на един дълъг процес. В крайна сметка, процесът започна с ДАНСWithMe, продължи с „Магнитски" и това е неговият логичен или нелогичен завършек", посочи Желев.