Ефективност и комфорт – как да изберете подходящ климатик за дома
Секция: Технологии
27 Ноември 2023 17:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ефективност и комфорт – как да изберете подходящ климатик за дома

/КРОСС/ В разгара на студените месеци, въпросът за отоплението става приоритет за домакинствата. Последните години разходите на всички скочиха драстично и това предизвика повишаване на търсенето на по-достъпни начини за отопление. Неоспоримо, климатиците са сред решенията, които щадят финансите най-много, а предложенията от LG едновременно с това осигуряват и грижа за природата, докато превръщат дома в топло и уютно място.

Да се насочим към климатик, когато търсим решение за отоплението през зимните месеци, е лесно, защото освен за него, този продукт е с перспектива и за охлаждане през лятото. Но знаят ли повечето потребители как да изберат най-подходящия модел за жилището, което имат? В зависимост от това дали живеят в малък или голям апартамент, или пък къща, всеки дом има своите особености, които определят и от какви характеристики на климатика ще имат нужда.

За големите и просторни къщи, с множество стаи и външни стени LG препоръчва своя DUAL Inverter F12MT климатик, с енергиен клас A+++/A+++. Този модел е с висока производителност при ниски температури (-15°C ~ -25°C) и предоставя необходимата мощност дори при екстремни условия. С Dual Inverter Compressor моделът осигурява комфорт и икономия на енергия, като потребителят има възможност и да наблюдава разходите си през приложението LG ThinQ. А функцията "Active Energy Control" позволява регулиране на разхода, осигурявайки оптимална ефективност при всякакви обстоятелства.

Климатици с енергийна ефективност А++/А+ са напълно достатъчни за отоплението на апартаменти, където наблюдаваме и по-малки топлинни загуби. Такова решение е климатикът LG DUALCOOL. Той е с ниски нива на шум (19 децибела в режим на сън) и възможността за работа при -25 градуса.

С грижа за потребителите, интелигентните климатици на LG могат да се свържат с приложението LG ThinQ на компанията, което позволява следене на качеството на въздуха чрез детайлни записи по часове, дни, седмици и месеци, дава възможност за дистанционно включване и изключване, настройване на режима и температурата.

До 31 декември 2023 г. климатиците на LG се предлагат с 5 години гаранция, като пълните правила условия по промоцията можете да откриете на www.lg.com/bg. С избора на правилния LG климатик, всеки потребител може да си направи не само функционален, но и устойчив подарък за Коледните и Новогодишни празници.