Влаковете по основните линии вече се движат нормално
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Ноември 2023 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Влаковете по основните линии вече се движат нормално

/КРОСС/ Напълно възстановено е движението на влаковете по основните линии в страната, съобщава БНТ.

В момента всички главни линии са отворени, движението на влаковете се осъществява нормално, посочи Емил Симеонов, главен ревизор по безопасността в НКЖИ.

Той уточни, че има и изключение - на два участъка на второстепенни линии - между Габрово и Царева ливада и между Дулово и Силистра. Там възстановителните дейности продължават, като се очаква до края на деня те също да бъдат отворени.

Симеонов обясни, че вчерашните закъснения са в резултат на обилния снеговалеж, силния вятър, липсата на ток, падналите далекопроводи и големия брой дървета върху контактната мрежа и железния път.

"Бяхме подготвени за снеговалежа. Затова в рамките на 24 часа успяхме да нормализираме движението на влаковете", изтъкна той.

От БДЖ препоръчаха преди пътуванията си гражданите да проверяват прогнозата за времето и при наличие на оранжев или червен код да избягват пътуване при възможност.

Анатолий Атанасов, директор "Оперативна дейност" в БДЖ, посочи, че са извършени проверки на инсталацията на отоплението на вагоните, на гумените уплътнения на вратите и на прозорците.