Предстоят 8 вълнуващи срещи в Шампионската лига
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2023 11:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоят 8 вълнуващи срещи в Шампионската лига

/КРОСС/ Шампионската лига се завръща тази вечер с осем вълнуващи срещи от предпоследния кръг в груповата фаза на турнира. Сред тях като най-интересни се очертават сблъсъците в група F: Милан - Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен - Нюкасъл. И четирите отбора имат шансове да продължат към елиминациите и това приковава вниманието върху тях.

Милан посреща Борусия Дортмунд с доста кадрови проблеми, като най-голямата загуба е отсъствието на Рафаел Леао. Победа за германците на "Сан Сиро" ще им гарантира продължаване в следващата фаза. В другия мач от групата един срещу друг излизат Пари Сен Жермен и Нюкасъл. И двата тима се нуждаят от точки, за да запазят шансове за класиране. Първият сблъсък в Англия завърши с убедителна победа 4:1 за "свраките" и в Париж са амбицирани за реванш. Проблем за френския тим ще е отсъствието на контузените Маркиньос и Уарен Заир-Емери.

В група "Е" неубедителният в Серия А - Лацио посреща Селтик. Римски "орли" заемат 11-ото място в Италия вече се коментира уволнението на наставника Маурицио Сари. Евентуална победа днес и благоприятен развой в другия мач обаче може да галантира на Лацио място на осминафите. Селтик има само една спечелена точка и е с теоретични шансове за третото място в групата. В другата среща Фейенорд посреща непобедения до момента Атлетико Мадрид в Ротердам. Три точки на испанците ще ги класират за следващата фаза.

В група G нещата изглеждат ясни. Един срещу друг се изправят Манчестър Сити и РБ Лайпциг, които вече си осигуриха място на осминафиналите. Равенство ще гарантира на "гражданите" първото място в групата. В другата среща Йънг Бойс посреща Цървена звезда, като победитата е равносилна на третото място в групата и продължаване в Лига Европа.

В група H отборите на Шахтьор Донецк и Роял Антверп си дават среща в Хамбург заради войната в Украйна. Символичните домакини имат шансове за класиране на елиминациите, докато белгийският шампион ще преследва първата си точка в Шампионската лига. В другата среща Барселона посреща Порто в крайно интересен двубой. Победа ще гарантира класирането на каталунците, а успех на Порто сериозно би заплел възела в тази група.

ПРОГРАМА:

19:45 Лацио - Селтик

19:45 Шахтьор Донецк - Антверп

22:00 Барселона - Порто

22:00 Йънг Бойс - Цървена звезда

22:00 Манчестър Сити - Лайпциг

22:00 Милан - Борусия Дортмунд

22:00 ПСЖ - Нюкасъл

22:00 Фейенорд - Атлетико Мадрид