Пети ден без обстрел в Газа
Секция: СВЯТ
29 Ноември 2023 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пети ден без обстрел в Газа Очаква се днес да бъде пусната нова група заложници

/КРОСС/ 60 са вече израелските заложници, които "Хамас" пусна на свобода в рамките на примирието с Израел. Днес е петият ден без обстрел. Ако не бъде удължена, договорката изтича утре. В замяна Тел Авив пусна на групи от затворите си 180 палестинци. Освободените израелци са предимно жени и деца. Очаква се днес да бъде пусната нова група.

Веднъж на свобода, заложниците трябва тепърва да се борят с травмите от преживяното. Близките на 12-годишно момче, държано в плен, разказаха пред френски медии, че детето е било принудено да гледа клипове с насилие от атаките на 7 ноември.

„Знаете ли, тя е едва на 4 години. Казват, че ще ѝ трябва доста време, за да разберем точно как се чувства и какви са последиците върху нея от тези наистина ужасяващи обстоятелства, през които е преминала. Надяваме се, че сега, когато Абигейл е заобиколена от своите приятели и семейство, под грижите на лекарите, ще има възможност да продължи напред и да изживее един наистина прекрасен живот, въпреки всичко, което ѝ се е случило", каза Ноа Нафтали, която е братовчедка на 4-годишната Абигейл.