Майката на убита и заровена жена в Пловдивско: Присъда от 16 години затвор е подигравка
Секция: Интервюта
29 Ноември 2023 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на убита и заровена жена в Пловдивско: Присъда от 16 години затвор е подигравка Александър Пашов заяви във вторник пред съда, че се признава за виновен и съжалява

/КРОСС/ 16 години затвор получи мъж, който причака с пистолет съпругата си, застреля я в главата и след това зарови тялото ѝ в Пловдивско. Убийството беше извършено преди година в село Пъдарско. Тогава два дни полиция, криминалисти с кучета и водолази претърсваха населеното място. Във вторник извършителят Александър Пашов заяви пред съда, че се признава за виновен и съжалява.

Близките на убитата обаче са възмутени от присъдата. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

„Това е подигравка. Той ще излезе на свобода на 46 години. След убийството, е заровил тялото на входа на гробището, за да отиде да вземе бус и да го откара в изоставен гараж на две преки от дома ни. В съда е казал, че не е искал да я убие, а само да си поговорят. Бил е въоръжен, с маска и ръкавици, дали е искал само да си поговорят?", коментира в ефира на „Здравей, България"Анка Михайлова, майка на жертвата. По думите ѝ дъщеря ѝ напуснала Александър след побой, нанесен година преди убийството. „Грешката беше, че тогава не подаде жалба в полицията. Настоявам за доживотна присъда. Детето ми беше само на 28 години", допълни жената.