Борисов отговори на Денков: Хората се изпотрошиха по заледените улици, там беше рискът за здравето
Секция: Коментари
29 Ноември 2023 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов отговори на Денков: Хората се изпотрошиха по заледените улици, там беше рискът за здравето Преди това премиерът разкритикува решението на здравната комисия да не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина

/КРОСС/ "На премиера Денков мога да му кажа, че хората се изпотрошиха по заледените улици на София, така че рискът за здравето на хората беше там". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на министър-председателя, който разкритикува решението на здравната комисия да не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина, предаде БГНЕС.

"Ние не сме против бюджета. Смущава ни, че се забранява откриването на нови болници и обществените поръчки за онколекарства, които отиват директно в Касата", подчерта Борисов и уточни: "Искаме министърът да си носи пряка политическа отговорност".

Пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ заяви: "Въздържахме се, за да може в зала да питаме защо искат обществените поръчки да идат в НЗОК и защо забраняват нови клинични пътеки". Борисов уточни, че това не означава, че ГЕРБ иска оставката на здравния министър.