НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски
Секция: ПОЛИТИКА
29 Ноември 2023 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС реши: Няма да има комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски

/КРОСС/ Народните представители не подкрепиха предложението на "Възраждане" за създаване на Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от депутати.

Пленарното заседание започна с искане на „Възраждане" за създаване на временна комисия, която да изясни казуса. Гласуването в пленарна зала показа, че точката няма да бъде включена в дневния ред. От ГЕРБ и ДПС масово не гласуваха, а от БСП се въздържаха.

„Министърът на електронното управление пред абсолютно всички обяви, че е бил заплашван от Кирил Петков и народния представител Божанов. Министърът заяви, че са оказали натиск да бъде прокарана обществена поръчка за 600 млн. лева. Искаме прегласуване и създаване на комисия, за да се изчистят всички неща, които витаят в обществото ни", каза народният представител от „Възраждане" Цончо Ганев.

„ГЕРБ и ДПС не гласуваха в зала, но по-интересен беше вотът на БСП, те се въздържаха, те са част от опозицията. Въпросът е кой натиска бутона на Корнелия Нинова?", попита Станислав Балабанов от ИТН

„Парламентът трябва да прави закони. Той не е разследващ орган. Това, че министърът ходи с охрана, означава, че има процедури, които в държавата се изпълняват", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не подкрепихме идеята, защото преценихме, че има разследващи органи. Не подкрепихме създаването и на другата комисия за разследване на МВР", уточни Делян Пеевски.