ГДНП: Бизюрев не се укриваше сам, общувал е със свои близки
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2023 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГДНП: Бизюрев не се укриваше сам, общувал е със свои близки Властите не могат да посочат срок, в който очакват той да бъде върнат в България

/КРОСС/ Рангел Бизюрев положи много усилия да се укрие и те водеха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Заради това, че е живял дълго време в чужбина е изградил добра мрежа от контакти. Със сигурност не се укриваше сам, общувал е със свои близки. Това заяви Стефан Джолев, началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция".

„Информацията, важна за разследването по делото за убийството в Цалапица, вече е потвърдена от партньорските ни служби. Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е задържан в Кралство Дания тази сутрин", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив и МВР.

„Близо 4 месеца службите прокуратурата работиха усилено. Уверявам ви, че активно поддържахме контакт с партньорските служби и полицията. Случилото се е изключително важно за хода на разследването", добави Христева.

„Този брифинг не може да се превърне в обучителен семинар на хора, които продължават да се укриват - част от информацията няма да може споделим. Трудно е на този етап да преценим дали тази информация би повлияла по някакъв начин воденото наказателно производство в България", съобщи Джолев.

Той добави, че Бизюрев е задържан в провинциален град на Дания, където бил започнал работа във фирма за почистване на стъкла. „В понеделник проведохме разговор с колегите и уточнихме детайлите - кога и как да бъде задържан. Днес в 9:40 ч. беше задържан", уточни Джолев. Той отрече Бизюрев да е бил задържан в Германия.

Властите не могат да посочат срок, в който очакват той да бъде върнат в България. „Не можем да кажем колко ще отнеме на съответните органи. Предполагам, че ще се случи в най-кратък срок", каза още Христева.
Припомняме, че Рангел Бизюрев беше издирван в продължение на няколко месеца.