Васил Петров с 12 концерта за Рождество Христово в страната
Секция: КУЛТУРА
29 Ноември 2023 20:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Петров с 12 концерта за Рождество Христово в страната

/КРОСС/ В този празничен сезон, обичаната джаз звезда Васил Петров се отправя на Коледно турне в България. Концертите озаглавени „White Christmas" (Бяла Коледа) са с Врачанска Филхармония с маестро Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски(пиано), Христо Минчев(бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.

Турнето включва 8 вълнуващи концерта в различни градове в страната, предлагайки на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни. С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют,  Васил Петров ще пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Врачанска Филхармония, дирижирана от Христо Павлов, ще придаде още по-голяма величественост на събитието, предоставяйки на публиката възможността да се насладим на несравним симфоничен звук, съчетан с емоционално зареден джаз. В програмата са песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, авторската песен на Васил Петров „На Коледа" и други.

Концертите започват от 1-ви Декември в град Монтана в читалище „Разум 1883" по покана на Общината. На 12 Декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 Декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен". В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол", 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център - Кърджали, 17 декември в Добрич в концертна зала „Добрич" и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896" по покана на Общината.

Турнето му продължава с още 4 концерта с други два оркестъра. На 19 и 20-ти декември е в град Силистра и Попово за концерт „Коледа с Васил Петров" с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Косев. На 23-ти декември е в град Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony" с оркестъра на Опера Стара Загора с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова и завършва турнето си в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България с участието на младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Билетите са вече в продажба в мрежата ни ивентим и от касите на залите.