Пеевски: Темата НЗОК приключи
Секция: Интервюта
01 Декември 2023 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пеевски: Темата НЗОК приключи Процедурата ще тръгне по нов регламент, заяви председателят на ПГ на ДПС пред журналисти в парламента

/КРОСС/ „Темата приключи, ще бъде поискана оставката и на шефа на Касата, и на зам.-шефа ѝ, и ще тръгне процедурата наново по нов регламент", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента за напрежението около избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той посочи, че представители на ДПС също са присъствали на разговора днес между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и министъра на финансите Асен Василев по темата.

„Разумно е да се направи този регламент в партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, ще участваме в това нещо", каза Пеевски. Той уточни, че ще участват в регламента, който засяга конституционното мнозинство и регулаторите. „В управлението, изпълнителната власт няма да се включваме нито на ниво министри, нито на зам.-министри", заяви Пеевски. В отговор на въпрос той каза, че ще имат хора в регулаторите, както имат представител в БНБ.

Източник: БТА