Иван Гарелов: В момента нашият политически живот е лишен от представителност
Секция: Анализи
03 Декември 2023 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Гарелов: В момента нашият политически живот е лишен от представителност

/КРОСС/ В момента нашият политически живот е лишен от представителност. Има някаква игра на партии и някакви обединения, но в действителност тя е фалшива, защото те имат други мотиви - властта. Това каза журналистът Иван Гарелов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Основният двигател в т.нар. конституционно мнозинство от самото начало е Делян Пеевски, отбеляза Гарелов. „Изведнъж точно той стана инициатор, около него се групират, той казва какво ще бъде. Той е изразител на някакъв общ политически курс на цялата страна. Защо е така? Моето обяснение е, че между лидерите на партиите има разбирателство за някакви крайни цели за разпределението на властта и в името на какво, независимо от острите противоречия и различия между тях. Това обяснява защо тези, които водеха борба срещу него, в момента го слушат. Делян Пеевски беше символ на мракобесието, медиен диктатор, а изведнъж стана уважаван. Той си изгражда образа. Той има ясна цел и според мен неговата цел е да стане президент", коментира журналистът.

Според него промените в Конституцията са почти договорени, с няколко скандални изключения. По думите му сега управляващите ще успеят да запазят сегашната управленска конструкция, защото интересите им са дългосрочни.

БНТ, „Говори сега"