Днес - облачно,с валежи от дъжд и сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес - облачно,с валежи от дъжд и сняг

/КРОСС/ Днес облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които ще обхванат и крайните югоизточни райони, там ще са придружени и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Източна България. За там е обявен жълт код за обилни валежи.

През нощта в западната половина от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, следобед в югоизточните райони ще е от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух.

Привечер и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът в централната и източната част на Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход - от 3 - 4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър.

По Черноморието ще е предимно облачно и следобед ще завали дъжд, който през нощта срещу понеделник на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури: 14 - 20°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще облачно с валежи предимно от сняг, под 1800 метра от дъжд, но и там до края на деня дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. С него ще нахлува студен въздух и следобед дневните температури значително ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 4°.