Германският жп оператор "Дойче бан" призова жителите на Южна Германия да се въздържат от пътуване до утре
Секция: СВЯТ
03 Декември 2023 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германският жп оператор "Дойче бан" призова жителите на Южна Германия да се въздържат от пътуване до утре

/КРОСС/ Германският железопътен оператор "Дойче бан" призова потребителите си в Южна Германия да се въздържат от пътуване до утре, освен ако не е напълно неотложно, тъй като в региона тече възстановяване след голямата снежна буря, която спря много влакове вчера и днес, предаде ДПА.

"Дойче бан" няма да е в състояние да изпълни всичките си пътувания на дълги разстояния, планирани за началото на седмицата, каза днес говорителка пред ДПА. Утре се очакват сериозни затруднения в железопътния трафик, тъй като в момента екипите проверяват маршрутите на влаковете. Говорителката каза, че всеки засегнат маршрут ще бъде проверен, за да се установи дали пътуванията могат да продължат.

Железопътният транспорт беше спрян вчера в някои части на Южна Германия, особено в Бавария, отчасти поради заледени електропроводни мрежи. 
Трафикът по улиците също беше затруднен, а летището в Мюнхен беше временно затворено, като полетите бяха възобновени рано тази сутрин.

Междувременно най-малко 20 000 домакинства са без ток в Австрия след силния снеговалеж, съобщиха електроенергийните оператори.

Хиляди домакинства останаха без ток в провинцията Щирия, както и в Горна Австрия, на границата с Германия. Властите съобщиха, че в Щирия са прекъснати и мобилните мрежи.

Днес снеговалежите намаляха и ситуацията по пътищата се подобри, но много маршрути останаха блокирани заради паднали дървета, съобщи автомобилната асоциация OAMTC.

Австрийскят жп оператор ÖBB съобщи, че железопътният транспорт продължава да е засегнат. Властите заявиха, че има опасност от лавини в планините, след като от вчера е натрупан повече от половин метър сняг.