Студено време утре, валежите постепенно ще спират
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Декември 2023 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студено време утре, валежите постепенно ще спират

/КРОСС/ През нощта в северозападната половина на страната ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва и намалява, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В югоизточната половина валежите ще продължат, в планинските и североизточните райони ще са от сняг, ще се образува тънка снежна покривка, в останалите места ще вали дъжд.  Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен от запад-северозапад, и с него в районите със снеговалеж ще се създават условия за виелици. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°.

Утре в югоизточната половина на страната все още ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа -  сняг, в останалите райони - предимно дъжд. До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони - малко по-високи, в София - около 3°.
 
По Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен, временно силен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните райони след обяд - 4 бала.
 
В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до около обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата - временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.