Yettel с поредно отличие за добротворчество и позитивна промяна
Секция: Технологии
04 Декември 2023 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel с поредно отличие за добротворчество и позитивна промяна Програмата на телекома „Рамо до рамо“ бе отличена на годишните награди „Агент на промяната“ на фондация Social Future

/КРОСС/ Програмата на Yettel за хора с различни възможности „Рамо до рамо" получи поредното отличие. Тя взе първо място в категорията „Бизнес организация" на годишните награди за добротворчество и позитивна промяна „Агент на промяната", организирани от фондация Social Future.

Тазгодишното четвърто издание на конкурса събра над 100 номинации, получени през онлайн платформа и разпределени в седем конкурсни категории. Авторитетно жури в 13-членен състав отличи най-добрите сред тях.

Само в рамките на няколко месеца това е поредното отличие за дългогодишната инициатива на телекома. В началото на ноември „Рамо до рамо" взе първо място в категорията „Вдъхновяваща инициатива за многообразие и равнопоставеност" на националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. По-рано през септември бе отличена и от световната организация Top Employers Institute, като ще бъде представена в нейната онлайн библиотека с най-добри практики от цял свят.

„Рамо до рамо" стартира през 2015 г., като от тогава до днес в нея са участвали 34 души. Програмата дава възможност на хора със специални потребности да намерят своята реализация, като подпомага професионалното им развитие и социална интеграция. В рамките на две години участниците работят по конкретен проект и придобиват ценен опит, който ги прави по-конкурентни на трудовия пазар.

Конкурсът „Агент на промяната" отличава носителите на позитивна промяна, добротворчество и социално значими каузи в обществото - компании, медии, фондации и хора, които реализират значими проекти в социалната сфера, доброволчеството и корпоративната социална отговорност. Организира се от фондация Social Future, която от 2017 г. работи усилено за образователното и кариерно развитие на хора с увреждания и тяхното трайно включване на пазара на труда в България.