Звездни солисти в концертната премиера на новия албум „Български оперни гласове“
Секция: КУЛТУРА
04 Декември 2023 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Звездни солисти в концертната премиера на новия албум „Български оперни гласове“ Александрина Пендачанска, Иван Момиров, Деян Вачков и Кирил Манолов ще участват в оперната гала

/КРОСС/ Симфоничният оркестър, Смесеният хор и Детският хор на БНР ще представят новия компактдиск на БНР „Български оперни гласове" на 8 декември, петък, от 19.00 часа в зала „България". Солисти в концертната премиера ще са сопраното Александрина Пендачанска, тенорът Иван Момиров и басът Деян Вачков, а специален гост на оперната гала ще е баритонът Кирил Манолов. Под диригентството на Григор Паликаров звездните солисти ще изпълнят арии от опери на Верди, Пучини, Маскани и други.

Продуцентът вокална музика в БНР Георги Еленков споделя: „Проектът „Български оперни гласове" включва 14 записа на български оперни певци, познати на меломаните от световните и национални сцени. Специално място в нея е отделено на големия български тенор Камен Чанев, който през 2020 г. загуби битката с Covid-19 и остана завинаги на върха на своята кариера. Певците в изданието си партнират със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под палката на изявени оперни диригенти, а в един от записите участва и мъжкият състав на Смесения хор на БНР. Звукозаписите са реализирани през последните години в емблематичното Първо студио на радиото. Изпълненията са групирани стилово, като търсихме контраст в съпоставката на различните типове гласове."

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков" №4), на касата в зала „България" и в мрежата на Ивентим.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" в СУ "Св. Климент Охридски", Департамент "Музика" в НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.