Зарица Динкова: Обмисляме опознавателни пътувания за туроператори и журналисти съвместно с Япония
Секция: Туризъм
05 Декември 2023 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зарица Динкова: Обмисляме опознавателни пътувания за туроператори и журналисти съвместно с Япония Министър Динкова се срещна с Н. Пр. Мичигами Хисаши, посланик на Япония в България

/КРОСС/ Отличните двустранни отношения, както и потенциалът за развитие в сферата на туризма и възможностите за по-добро представяне и промотиране на страната ни в Япония, бяха основните теми, които министърът на туризма Зарица Динкова, обсъди на срещата си с Н. Пр. Мичигами Хисаши, посланик на Япония в България.

"България е позната със своите традиции, култура и кисело мляко на страната на фината естетика Япония. Фестивалът на розата, българската народна музика и историческото ни наследство привличат интереса на японските туристи.", заяви министър Зарица Динкова.

Тя подчерта и готовността на страната ни за активизиране на политическия диалог и засилване на контактите между двете държави за насърчаване на туристическия и културен обмен.

Посланик Мичигами Хисаши акцентира върху засилването на позициите на страната ни в сферата на науката и технологиите. Той отбеляза, че има необходимост от допълнително и целенасочено представяне на възможностите за туризъм в България, за да може страната ни да бъде по-разпознаваема и да се конкурира с рекламата на съседните държави.

В рамките на разговорите двете страни обсъдиха взаимното сътрудничество в областта на туризма, а именно: Организиране на опознавателни Фам трипс за туроператори и журналисти в двете държави; По-активни участия в изложенията в Япония; Организиране на специални събития, посветени на туризма и културата в Токио, както и създаване туристически офис на България в Токио или Осака.