Издирваният за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е арестуван
Секция: СВЯТ
06 Декември 2023 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Издирваният за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е арестуван Това съобщи вътрешният министър на РСМ

/КРОСС/ Люпчо Палевски-Палчо - смятан за организатор и основен извършител на жестокото убийство на 14-годишно момиче в Скопие, е арестуван. Информацията съобщи вътрешния министър на Северна Македония Оливер Спасовски. Той е заловен в Турция.

След седмица в неизвестност, тялото на Ваня Гьорчевска беше открито с вързани ръце и крака в чувал край езеро в село до македонската столица. Зверското престъпление потресе страната.

Вчера МВР в Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след смъртта на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друга кола е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на колегите си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното съдействие.

За убийството са арестувани още трима души. Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението. Според властите именно той е поръчал отвличането ѝ с цел откуп от майката.

Източник: БТА