Toyota Urban SUV Concept - малък градски елмобил за Европа
Секция: Автомобили
07 Декември 2023 20:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Toyota Urban SUV Concept - малък градски елмобил за Европа

/КРОСС/ Toyota предлага поглед към новия си малък, напълно електрически градски автомобил. Представен на форума Kenshiki на компанията в Брюксел, Urban SU Concept загатва за нов изцяло електрически производствен модел, който трябва да бъде представен през 2024 г. Това е най-компактният от шестте модела, с които японците искат да реализират стратегията си за акумулаторни електрически превозни средства (BEV) в Европа.

С дължина от 4,30 метра, ширина от 1,82 метра и височина от 1,62 метра, новият автомобил, подобно на хибридно-електрическия Yaris Cross, ще се състезава в B-SUV пазарния сегмент и Toyota вярва, че ще бъде един от най-големите в бъдещите пазари на електрически автомобили в Европа.

Със своята компактна каросерия и висока позиция на седене, Toyota Urban SUV Concept е предназначен да има поразително SUV присъствие. Просторният интериор може да се регулира гъвкаво - в зависимост от това дали е необходимо повече място за пътници или за багаж.

Има и гъвкавост в опциите за задвижване. Серийният модел ще се предлага както с предно, така и със задвижване на всички колела. Клиентите също така имат избор между две опции за батерии с различен капацитет и обхват. Допълнителни подробности за производствения модел ще бъдат обявени през 2024 г. Toyota Motor Europe иска да постигне пълна CO2 неутралност до 2040 г.