Книгата „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ с международно кулинарно отличие
Секция: КУЛТУРА
07 Декември 2023 20:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Книгата „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ с международно кулинарно отличие Новата книга на Максим Бехар бе призната за най-добрата кулинарна книга за Африка в света за 2023 г. сред автори от над 200 държави

/КРОСС/ Новата книга „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята" на Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, бе отличена като „Най-добрата в света" от международните награди Gourmand World Cookbook Awards 2023 в категория „Книга за Африка, издадена извън Африка". Това е 29-ото издание на престижния конкурс, който тази година се проведе в Саудитска Арабия с участието на автори от над 200 страни по света.

Максим Бехар сподели вълнението си: „Тази награда е голямо признание за Сейшелските острови и тяхното културно богатство, което ме прави много щастлив и горд, както и, че чрез нея мога да докосна читателите до тази прекрасна дестинация. Всъщност книгата съдържа всичко важно - 25 специални рецепти от сейшелската кухня, много интересни истории за Сейшелите и техните жители, както и голяма селекция от снимки, правени от мен през годините."

„Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята" е книга, която ще ви вдъхнови да опитате нещо ново в кухнята и ще ви отведе на пътешествие до Сейшели с вкусни и лесни за приготвяне местни ястия, съчетани със запомнящи се истории. Читателите ще имат възможност да се запознаят с културата и традициите на Сейшели, както и да се насладят на традиционната креолска кухня - от класически морски деликатеси до местни ястия с екзотични съставки. Книгата не е само за готвачи и любители на кулинарното изкуство - тя представя Сейшели като място, където природата, културата и храната създават истинско усещане за рай на Земята.

Книгата бе първоначално издадена на български език и вече е достъпна във всички формати в най-големите книжарници в България, както и в официалния сайт www.beharbooks.com. Тя е налична също в аудио вариант в Storytel, на английски език в Amazon, а съвсем скоро предстои да излезе и на френски.

Книгата се появява малко след участието на Максим Бехар в предаването „Черешката на тортата" по NOVA TV, където той демонстрира завидни кулинарни умения като домакин на екзотична сейшелска вечеря. С доброто представяне на креолската кухня и историите си за Сейшели, Бехар успя да предизвика интереса на зрителите към дестинацията.
Сред постиженията на Максим Бехар като автор са също бестселърите „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие", „Пет минути до утре" и „Световната PR революция", която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

За Максим Бехар:

Максим Бехар е световно признат PR експерт, български бизнесмен, журналист, дипломат и възпитаник на Harvard Kennedy School. Бехар е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 Communications Group, Inc., партньор на водещата световна PR компания - Hill+Knowlton Strategies. Той е бивш президент на световната PR организация (ICCO), а през 2021 г. бе назначен за директор по международното развитие. Той е настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той бе избран за международен доверен партньор (international fellow) на британската PR асоциация PRCA и за член на Консултативния съвет на един от най-влиятелните европейски университети ENGAGE.EU. Той е вписан в световната PR Зала на славата в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които „Най-добрият PR специалист в Европа" за 2020 г. и 2022 г. от PR Week, „Глобален изпълнителен директор на годината" от The International Stevie Awards и „Комуникатор на десетилетието" от Индийската асоциация на бизнес комуникациите. Автор е на световния бестселър „Световната PR революция", който е класиран сред 100-те най-добри PR книги на всички времена от Book Authority и също така има рекордни продажби сред новите PR книги в Amazon. Роден и израснал в България, той се смята за глобален гражданин.