Carice TC2 е ретро стил елкабриолет
Секция: Автомобили
28 Декември 2023 20:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Carice TC2 е ретро стил елкабриолет

/КРОСС/ Много електрически превозни средства изглеждат студени и високотехнологични, отблъсквайки някои потенциални купувачи. Двуместният кабриолет Carice TC2 е различен, тъй като разчита силно на фактора ретро-носталгия. Той е лек и енергичен, лесен за зареждане.

Изглеждащ като „дете на невъзможната любов" на Porsche 356 и Nissan Figaro, TC2 е направен от холандския производител на електромобили Carice. Фирмата е основана през 2011 г. като компания на Делфтския технологичен университет и преди това е произвеждала електрически автомобили в малки количества по поръчка.

Що се отнася до основните спецификации, Carice TC2 е с размери 3500 мм дължина, 1580 мм широчина и 1220 мм височина и наклонява везните на кантара до 590 кг в зависимост от конфигурацията. Панелите на каросерията са изработени от патентован композитен материал, който помага на автомобила да поддържа това ниско тегло.

Carice TC2 отговаря на европейските разпоредби и следователно може да се управлява във всички страни от ЕС и страни, които приемат тези разпоредби. Купувачите могат да избират между стандартна и батерия с голям обсег, за които се твърди, че осигуряват пробег съответно от 200 и 300 км с едно зареждане.

Задните колела се задвижват от електрически мотор с пикова мощност от 41 кВт, позволяващ на TC2 да достигне електронно ограничената максимална скорост от 120 км/ч. И докато колата със сигурност изглежда забавна за шофиране, няма реални числа за времето за ускорение.

„Честно казано, никога не сме измервали това в цифри" - казва главният изпълнителен директор на Carice Ричард Холман - „Ниската позиция на седене и ниският център на тежестта на автомобила, съчетани с хубавото съотношение мощност/тегло, докарват на всеки, който го кара, огромна усмивка на лицето."

Елегантният интериор на автомобила също е плюс точка при продажбата, включваща тапицерия от веганска кожа, табло от полирана неръждаема стомана (с превключватели!) и волан от твърда дървесина.

Подобно на предишните електромобили на компанията, Carice TC2 се произвежда по поръчка в ограничен брой. Текущата производствена серия вече е разпродадена, но няколко места все още са отворени за заявки в следващата серия, която трябва да бъде доставена след няколко месеца. Цената започва от 44 500 евро.