Новият Nissan Interstar
Секция: Автомобили
08 Февруари 2024 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Nissan Interstar

/КРОСС/ Европейското подразделение на Nissan разкри първите подробности за новото поколение на лекотоварния си Interstar, който в допълнение към дизеловата си модификация, за първи път в историята си получава изцяло електрическа- Interstar-e, версия.

С увеличени габарити и добавени функционалности, Nissan Interstar-е ще бъде наличен за закупуване в две основни версии в зависимост от интегрираната батерия. Първата от тях ще бъде оборудвана с батериен модул с капацитет от 40 kW, които ще бъдат достатъчни за изминаването на около 200 километра. Значително по-голям свободен пробег- над 460 километра, обещава версията на модела, екипирана с батерия с 87 kWh.

Благодарение на възможността си за бързо зареждане, в батерията на Interstar-e ще може да бъде генериран заряд за до 252 нови километра само за около 30 минути.

"Като модел, предназначен предимно за шофиране в градски условия, Interstar-e отговаря на всички градски политики относно замърсяването и качеството на въздуха, като дава увереност на потребителите, докато работят в екологично отговорни градове и спомагат за движението на обществото", казват от Nissan.

Interstar идва и с редица функционални подобрения, в това число по-голямо с 40 мм пространство при страничната врата, по-голямо със 100 мм товарно отделение, товароносимост от до 1.6 тона при електрическата си версия и почти 2 тона при дизеловата, теглителна способност от 2500 килограма и други.