Орлин Павлов запознава учители как музиката може да бъде част от целия учебен процес
Секция: КУЛТУРА
09 Февруари 2024 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Орлин Павлов запознава учители как музиката може да бъде част от целия учебен процес Е-академията ще се проведе онлайн на 13 февруари от 17:30 часа

/КРОСС/ Специален гост в следващото издание на инициативата Е-академия, организирана от издателство Клет България, е обичаният български актьор, певец и баща - Орлин Павлов. Той ще сподели своята гледна точка как музиката може да помогне за усвояването на нови знания, как повлиява благоприятно за общото ни състояние, дух и творческа нагласа. Онлайн срещата ще се проведе на 13 февруари (вторник) от 17:30 часа, а достъпът до нея е напълно безплатен. Всеки желаещ може да се включи и зададе своите въпроси към госта като се включи на живо след предварителна регистрация тук.

"Музиката винаги е имала голямо влияние в моя живот. Родителите ми са оперни певци и винаги съм бил заобиколен от нея. С години все повече осъзнавах нейното значение и влияние над всички уроци и умения, които съм усвоявал. Има множество проучвания, които доказват положителното ѝ влияние върху нашия ум, паметта ни и когнитивните ни функции. Музиката не само помага, но и прави учебния процес много по-лек и приятен", коментира артистът.

Орлин Павлов е не само успешен изпълнител, но и актьор, включително озвучаващ такъв. Още на 14 годишна възраст е приет в театър-студио "4xC", а няколко години по-късно в специалност "Сценични синтетични изкуства" в Пловдивския университет. Като студент е част от трупата на "Държавен сатирично-вариететен театър" - Габрово. През 2002 става вокал на популярна група, с която печели множество награди, а 4 години по-късно започва самостоятелна кариера. Участвал е в множество игрални филми като "Живи легенди", "Нокаут", "Смарт Коледа" и др., както и в популярни български сериали като "Скъпи наследници", "Пътят на честта" и "Съни бийч". Орлин озвучава и анимационни филми - "Зайчето Питър", "Желание", "Мулан", са само част от проектите, в които е работил.

Форматът за личностно развитие - Е-aкадемия има за цел да среща широката аудитория, с отношение към образованието, с известни личности, специалисти и лидери на мнение, които да предадат своя опит и гледна точка по актуални теми, свързани с личностното, професионално и емоционално развитие. Онлайн срещите от четвъртия сезон на инициативата предизвикват все по-голям интерес и положителна обратна връзка от включилите се в тях над 1700 участника. До момента Е-академия е проведена 25 пъти като участие са взели вдъхновяващи гости като Александър Алексиев, Теодора Духовникова, Койна Русева и много други.