Борис Бонев: Не искахме да легитимираме завладяването на Столичния общински съвет, затова напуснахме
Секция: ПОЛИТИКА
11 Февруари 2024 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Бонев: Не искахме да легитимираме завладяването на Столичния общински съвет, затова напуснахме

/КРОСС/ Не искахме да легитимираме завладяването на СОС от ГЕРБ и БСП, затова напуснахме. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

ПП-ДБ-СС имат 23 общински съветници и затова е малцинство. Отговорност трябва да се търси от тези, които си прокараха политиката за комисиите - ГЕРБ, БСП, „Синя София" и отцепниците от „Възраждане". „Те всички успяха да се обединят без никакви проблеми. Това не е политическа, а новата финансово-икономическа сглобка в СОС. Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии", посочи още общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

По думите му Георги Георгиев не е участвал в преговорите за председатели на комисии. „Предложих председателите на комисии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт, а ГЕРБ да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с „искаме ревизия на управлението на ГЕРБ", обясни Бонев.

Той заяви, че не ПП-ДБ-СС не се притесняват от нови избори.

„Стана ясно, че след преброяването на флашките за Васил Терзиев има повече гласове от отчетените. Притеснява ни, че представители на ГЕРБ начело с Бойко Борисов казват, че съдът ще вземе решение за нови избори. Това е странно, защото би следвало съдът да е независим", коментира още Бонев.
бТВ, „Тази неделя"