Изследване потвърди ползите от силовите тренировки при лечение на тревожност и депресия
Секция: Наука
11 Февруари 2024 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изследване потвърди ползите от силовите тренировки при лечение на тревожност и депресия

/КРОСС/ Изследване на учени от Университета на Лимерик в Ирландия и на Университета на Айова, САЩ, показа, че силовите тренировки имат ефект при лечение на симптоми на тревожност и депресия, съобщи "Медикъл Експрес".

Резултатите подкрепят ползата от тези упражнения при пациенти със симптоми на тревожност и депресия и изследват механизмите на въздействие.

Изследването под ръководството на проф. Матю Херинг от Университета на Лимерик и проф. Джейкъб Майър от Университета на Айова е публикувано в специализираното издание Trends in Molecular Medicine ("тенденции в молекулярната медицина"). Авторите казват, че са налице "вълнуващи доказателства", че силовите тренировки може да са достъпна алтернативна терапия за подобряване на ефекта на по-утвърдени лечения за тревожност и депресия и за допълнителни ползи върху здравето.

Здравните ползи от силовите тренировки или от упражненията за укрепване на мускулатурата са отдавна установени, каза д-р Херинг. Той подчерта, че досега сравнително неизследвано е въздействието на тези упражнения върху депресивните симптоми.