Русия свалила за пореден път украински дрон над Белгородска област
Секция: Русия
12 Февруари 2024 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия свалила за пореден път украински дрон над Белгородска област

/КРОСС/ Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че системата за ПВО в Белгородска област е била задействана в неделя вечерта, съобщава "Интерфакс".

"Нашата система за противовъздушна отбрана е работила в района на Белгород - в района на село Майски беше свален БЛА от авиационен тип. Оперативните служби изясняват информацията за последствията на земята.

По предварителни данни няма жертви или разрушения", написа ръководителят на региона в канала си в Telegram в неделя.Припомняме, че Белгород и други региони, граничещи с Украйна, често са атакувани от украинските сили в двугодишната война.

Киев заяви, че ударите по руската военна и транспортна инфраструктура подкопават общите военни усилия на Москва.

През януари Москва обвини Украйна, че умишлено е свалила над областта военен самолет, превозващ 65 пленени украински войници. Украйна нито потвърди, нито отрече обвиненията и поиска доказателства кой е бил на борда.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че в разбилия се край Белгород самолет Ил-76 не е имало украински военнопленници.

"Били ли са наши военнопленници там, мога да ви кажа със сигурност - не", каза Данилов в интервю за изданието "Бабел". Според него, ако на борда на Ил-76 е имало военнопленници, на мястото на катастрофата е щяло да има повече "биологичен материал".